A honlap fejlesztés alatt áll!

Oshukai Hungary

Magyarországi Oshukai Okinawa Kobudo Klubok honlapja

Kobudózni szeretnék

Világszövetség

A W.O.F. - Oshukai Okinawa Shorin-Ryu Karate Do Kobudo Szövetség egy nonprofit szervezet, amely az eredeti, hagyományos Okinawa Shorin-Ryu Karate és Okinawa Kobudo gyakorlására és terjesztésére alakult. A W.O.F.-et az okinawai mester, Kenyu Chinen alapította. Előzőleg Kenyu Chinnen mester két okinawai szervezet nemzetközi képviselője volt:

  • Okinawa Shorin-Ryu Karatedo Egyesület - melyet Katsuya Miyahira mester alapított.
  • All Okinawa Kobudo Federation - melyet Matayoshi Shinpou mester alapított.

A két rangos iskola, az Okinawa Karate és a Kobudo egyesítése egy szervezetté nagyon jó döntés volt. Manapság a W.O.F. képviselői mind az öt kontinensen megtalálhatóak. Az Oshukai Világ Okinawa Shorin-Ryu Karate Do Kobudo Szövetség székhelye Tomigusuku, Okinawa - Japán.

Oshukai szimbolizmusa

Az Oshukai jele három részből tevődik össze: 王修会 (Ō-Shū-Kai)
  • 王(Ō) több jelentéssel bír, mint például a törvény, egyedi, első vagy még jobb.

Az 王(Ō) a Shuri kastély királyára is utal, emlékeztet a Shorin ryu eredetére, amely Shuri kerületből származik. Jelenti az egyéniség fejlődését, azt, hogy a hozzáállás és a cselekvés inkább az önfejlesztés felé irányuljon: Jó gondolatok, jó lelkiismeret. Feladatunk, hogy megpróbáljunk nap mint nap a lelki fejlődésünkön dolgozni, azáltal, hogy megfelelő viselkedést alkalmazunk az EGO legyőzésére.

  • 修 (Shū) magában foglalja a „technikai képzés” fogalmát, valamint a fegyelem kialakítását erőfeszítések révén:

Az erőfeszítések egy folyamatos küzdelmet jelentenek ami a tehcnikák fejlesztésére irányulnak, és ennek elérése érdekében szükség van önkontrollra.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy fontos a edzőtársainkkal közösen egy kollektív munkát végezni, mivel ez elősegíti az én és mások egyidejű fejlődését. Az egyéni gyakorlás is fejlődést eredményez, viszont a büszkeség növekedéséhez is vezet, amely előbb vagy utóbb az egyén ellen fordul. _A magunk elleni küzdelem nem könnyű feladat, de akkor vagyunk képesek legyőzni a mindennapi élet külső nehézségeit, ha le tudjuk győzni a saját EGO-nkat (önmagunkat).

  • 会 (Kai) ez a kifejezés kifejezi a csoport, a csapat és a szervezet szellemét.

Az Oshukaiban sok találkozó szerveződik: Először találkozókra hívnak minket, majd kapcsolatokat tartunk fenn, majd ezt követően tapasztalatot cserélünk minden (nemzeti, nemzetközi …) tervvel kapcsolatban. Ennek az a célja, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, jobban megismerjük egymást és kötődjenek egymás közötti barátságok. Ezáltal nem csak az egyének, hanem a klubok, és az egész szövetség fejlődik.

Oshukai Hungary

Az Oshukai célkitűzése az eredeti okinawai Shorin Ryu karate, valamint az okinawai Kobudo együttes tanítása, népszerűsítése. A magyarországi szervezet klubjaiban -az ország sajátosságai miatt (több más országhoz hasonlóan)- nem Shorin Ryu karate gyakorlása folyik, hanem más (Shitokai, Shotokan, Wado-Ryu) stílusokkal találkozhatunk. E miatt az Oshukai Hungary emblémájában az Okinawa Kobudo szimbóluma, és nem az Oshukai jele szerepel.

Klubjaink

Magyarországon (egyelőre) a következő városokban elérhető az Oshukai Okinawa kobudo:

Szeretettel várunk mindegyik klubunkban, nem csak Kobudozni!

Látogass el az Oshukai Hungary hivatalos facebook oldalára is!

A honlap fejlesztés alatt áll!